Centre of Instructional Resources & e-Learning

Pusat Sumber Pengajaran & e-Pembelajaran

Highlight

Image

BENGKEL PEMBANGUNAN SIM ODL UMPSA

UMPSA Gambang, 22 Februari 2024 

Bengkel anjuran Pusat Sumber Pengajaran & e-Pembelajaran (PSPe) dengan kerjasama Bahagian Pembangunan Sumber Manusia, Jabatan Pendaftar, telah dihadiri oleh 65 orang pensyarah dari fakulti dan pusat akademik di UMPSA.

Objektif peganjuran bengkel ini adalah untuk memberikan pendedahan dan perkongsian maklumat kepada para pensyarah UMPSA berkenaan kriteria pengajaran bagi menghasilkan dokumen Self Instructional Materials (SIM) bagi progam ODL.

Bengkel ini disampaikan oleh Prof Madya Ts Dr Irwan Mahazir Ismail, dan beliau adalah salah seorang auditor MQA bagi penarafan program-program ODL, TVET dan Information Technology. Beliau juga mempunyai pengalaman dalam penarafan lebih 30 program ODL (MQA) dan 5 program ODL bagi SWA (USM dan UUM).

MENTAL HEALTH AWARENESS TALK
- DON’T LET YOUR THOUGHT CONTROL YOU

Global Classroom PSPe, 21 Februari 2024

“Mental Health Awareness Talk - Don’t Let Your Thought Control You” anjuran Pusat Sumber Pengajaran dan e-Pembelajaran (PSPe) telah diadakan di Global Classroom, UMPSA Pekan. Program perkongsian ini diadakan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran berkenaan dengan kesihatan mental dikalangan staf PSPe yang disampaikan oleh Puan Nur Atiqah binti Mohd Nor, Pegawai Psikologi Pusat Sejahtera UMPSA.


Penyelaras latihan dan promosi KKP PSPe, Puan Nurul Ashikin Mohd Anasir menyatakan, program pada kali ini adalah memfokuskan berkenaan kesedaran tentang kesihatan mental, memahami tentang isu-isu kesihatan mental, kemahiran menguruskan diri, bagaimana dan di mana untuk mendapatkan bantuan, serta menghapuskan stigma dalam isu-isu kesihatan mental.Initiatives

Blended Learning
Micro-Credentials
Global Classroom

Platforms

KALAM
UDAS
TINTA

Facilities

Global Classroom

iSTUDIO

iLEARN

Feel free toRECORD and DEVELOPYour Digital Content for teaching and learning.

Image